Wat zijn celzouten van dr. Schüssler.

Celzouten van dr. Schüssler zijn lichaamseigen enkelvoudige mineralen die normaal bij iedereen aanwezig zijn in het lichaam. Deze celzouten zijn essentieel voor de goede werking van o.a. de stofwisseling en de goede werking van het hele lichaam.
Als de stofwisseling door een gebrek aan o.a. celzouten niet goed meer kan functioneren, komt er een overbelasting en krijgt men gezondheidsklachten. Deze gezondheidsklachten zijn vaak chronisch en kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn.


Celzouten van dr. Schüssler zijn verdunde (verwreven) mineraalzouten die zó klein zijn gemaakt dat het lichaam deze herkend als iets dat in het lichaam aanwezig zou moeten zijn en daarom worden de celzouten onmiddellijk door de cellen in het lichaam opgenomen.
Vitaminen- en mineralenpreparaten die onverdund ingenomen worden (bvb calcium-, magnesium- of ijzersupplementen die je kan kopen in de supermarkt, apotheek,... ) worden niet altijd even goed opgenomen door het lichaam en kunnen bij langdurig gebruik een overbelasting vormen voor het lichaam, dit komt dan omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken.
Verdunde mineraalstoffen, zoals de celzouten van Dr Schüssler, kunnen zonder problemen door het organisme in de cellen worden opnemen. De celzouten kunnen door uiterst kleine openingen in de celwand heen. De verdunning maakt het gelijktijdig onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen.

Schüssler zouten zijn dus geen medicijnen, men kan ze zonder problemen combineren met elke vorm van medicatie en/of supplementen.
De Schüssler zouten zijn afgeleid van de fundamentele bouwstoffen en mineralen van het lichaam, waaronder magnesium, calcium, kalium,...


De wijze van preparatie is zéér belangrijk:
Celzouten van dr. Schüssler zijn geen homeopathische geneesmiddelen. Het zijn verwreven mineralen (D6 & D12) die niet gepotentieerd (geschud) zijn zoals dit gebeurt bij homeopathische middelen. Het zijn verkleinde mineralen, hierdoor zijn ze zeer verschillend van homeopathische geneesmiddelen.
Homeopathische geneesmiddelen geven een prikkel aan het lichaam en zetten zo het lichaam aan tot een actie. Celzouten doen dit niet. De celzouten ondersteunen slechts de processen van het lichaam.

Deze producten zijn geen medicijnen, bij ernstige en aanhoudende klachten, raadpleeg een dokter!

Gebruik:
Voor uitwendig gebruik
 In Nederland zijn de celzouten van Dr Schüssler geregistreerd als voedingssupplement.

Uitwendig gebruik:
Badtherapie: u kan de celzouten toevoegen in uw badwater.
Energetish/Spiritueel: oplossen in water en in een verstuiver doen en dit in het aura spuiten.
In douchegel/shampoo/crèmes toevoegen: dit doe je door de celzouten fijn te maken en dan toe te voegen
Inname
De tabletten werken het meest optimaal als ze langzaam in de mond smelten en door het mondslijmvlies worden opgenomen. Daarna kun je ze doorslikken. Ook kun je een mix van tabletten oplossen in een flesje water (bijvoorbeeld halve liter) en verdeeld over de dag slokjes hiervan nemen (gedurende een paar tellen in de mond houden en daarna doorslikken). Niet in combinatie met voedsel, maar liever een kwartier voor de maaltijd.
Dosering:
Afhankelijk van de aard van gebruik en de persoon, dit kan getest worden met de biotensor.