Wellnessconsulente
Balans, klassieke filosofie, moderne technologie

Sinds 2008 ben ik onafhankelijk Nikken Wellness Consultant. Nikken is een Japans bedrijf en wereldleider in de wellness-industrie sinds 1975. Nikken ontwikkelt producten met het doel mensen wereldwijd een betere kwaliteit van leven aan te bieden.

Wellnessproducten

De producten zijn gericht op een gezonde slaap, gezonde lucht, vitaal water en gezonde voeding. Deze producten zijn vervaardigd met de laatste (veelal gepatenteerde) technologieën op het gebied van wellness en gezondheid.
De Nikken producten bestaan uit praktische en eenvoudig toe te passen hulpmiddelen, waarvan de werking vooral gebaseerd is op magnetisme en ver-infrarood. Beide technieken zijn ontwikkeld vanuit de ruimtevaart technologie. De producten die Nikken heeft ontwikkeld beslaan het gebied van:
Slapen
Een over de gehele wereld (86 landen) erkend en gecertificeerd slaapsysteem (erkend door de Wereldfederatie voor Chiropractie WFC) dat zorgt voor een meer ontspannen, herstellende diepe slaap, verbeterde gezondheid en toegenomen weerstand. U zult zich overdag ook energieker gaan voelen.

Water

Een gepatenteerd watersysteem, waardoor u het best denkbare, sprankelende, pure en optimale water tot uw beschikking heeft. Door de speciale behandeling kan uw lichaam het water opnemen, waardoor u ten alle tijden gehydrateerd blijft.

Lucht

Een uniek erkend luchtfiltersysteem (erkend door British Allergy Foundation en Noorse Astma en Allergie forum).  Het is veel meer dan een luchtverbeteraar. Het is een ozonvrije negatieve ionengenerator die de natuurlijke lucht nabootst, zoals de lucht bij de zee, in bossen en bij watervallen.

Voeding

Diverse unieke voedingsproducten zijn ontwikkeld voor een goede uitgebalanceerde voeding. Heel bijzonder is het voedingssupplement Greenzymes (gerstegras). Voor iedereen is het jonge gerstegroen een prima aanvulling op het dagelijks menu. Het bevat een hoge concentratie enzymen, vitaminen, mineralen en chlorofyl.
Gezonder leven met de energie van de zon en de aarde
De meeste Nikken producten zijn voorzien van aardmagnetisme en ver-infrarood technologieën.
Magnetisme: de kracht van de aarde
Tientallen jaren wordt er al wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de uitwerking van magnetisme op het lichaam. Inmiddels zijn er zo veel goed onderbouwde studies verschenen dat we het gunstige effect van natuurlijk magnetisme(aarde) en de schadelijke invloeden van onze elektromagnetische omgeving (computers, mobiele telefoons, elektrische apparaten, tv’s, hoogspanningsdraden, etc.) niet meer kunnen ontkennen.
Aardmagnetisme heeft een positieve invloed op het zelf genezend vermogen van het lichaam, zorgt voor een betere doorbloeding, bevordert de verwerking van afvalstoffen en heft energieblokkades op.
 Ver-infrarood: de kracht van de zon
Dat de zon goed voor ons is weten we al jaren. Met name de ver-infrarode straling is het meest heilzaam en veilig voor ons lichaam. Ver-infarode stralen activeren de watermoleculen in ons lichaam. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en verbetert de cel huishouding van ons lichaam.

Wat doet ver-infrarode straling nog meer voor ons lichaam? 
§ diep infrarode straling verwarmt het lichaam
§ het helpt met het verwijderen van vet, chemicaliën en afvalstoffen uit het bloed
§ het zorgt voor een goede doorbloeding van het lichaam
§ het ontzuurt het lichaam, gaat bacteriegroei tegen en verbetert het zenuwstelsel
§ het helpt om het cholesterolgehalte te normaliseren
§ het maakt hard water zacht